06 - 44 07 61 88

Agenda

Winterprogramma Huizer Botters

7 november 2017 t/m 31 maart 2018, Havenstraat 300

Tijdens de wintermaanden bruist het in de Huizer botterwerf. Dinsdagavond is onze vaste vrijwilligersavond met diverse activiteiten, onderhoud van onze 4 botters, educatie, lezingen en gezelligheid. Op werkdagen onderhouden wij met enthousiaste vrijwilligers de botters die in de werf liggen. Globale planning: HZ 274 November; HZ 1 eind November-December; HZ 108 Januari; HZ 92 eind februari

Lees meer
Winterprogramma Huizer Botters

Zuidwal Spakenburg

11 mei 2018 t/m 12 mei 2018, Spakenburg

De Huizer botters varen mee met de Zuidwal wedstrijden in Spakenburg.

Zuidwal Spakenburg

4e Huizer Vis Festijn

15 juni 2018, Havenstraat 300

Een spannende bedrijven botterwedstrijd op het Gooimeer met wel 30 botters. Elk jaar een spektakel en groot feest. Winnaar van 2017 is de HZ 108. Het Huizer Visfestijn is in samenwerking met Rotary Huizen georganiseerd. Lees verder onder evenementen.

Lees meer
4e Huizer Vis Festijn

Open botterdag

16 juni 2018, Havenstraat 300 Huizen

Beleef ons historisch erfgoed met het hele gezin. Bezoekers kunnen voor een klein bedrag meevaren op één van de botters op het Gooimeer. Er zijn rondleidingen en vele activiteiten in en om de botterwerf. Zie onder evenementen Open Botterdagen voor meer informatie over deze dag.

Open botterdag

Vereniging Botterbehoud-50 jaar

9 augustus 2018 t/m 12 augustus 2018, Zuiderzeemuseum Enkhuizen

50 jaar Botterbehoud In 1968 richtte een enthousiaste club van vijftien pioniers met elkaar de Vereniging Botterbehoud op. Doelstelling van de Vereniging was niet alleen de Botters in zo authentiek mogelijk staat te behouden, maar ook om de kennis van ons Zuiderzee visserij verleden levend te houden. Het blijft een prachtig schouwspel als je langs het IJsselmeer rijdt en je ziet een Botter of aanverwante vissersschip uit de periode van de voormalige Zuiderzee varen. Spectaculair wordt het tijdens de evenementen als je deze schepen in grote getalen in wedstrijdverband met elkaar ziet varen. Ooit begonnen met 15 leden, zijn er op dit moment 133 (aspirant)leden. Van 9 tot en met 12 augustus 2018 kunnen we in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, de rest van Nederland laten zien hoe trots we zijn op onze prachtige vloot aan historische visserijschepen van de voormalige Zuiderzee, welke we in de afgelopen 50 jaar met bloed, zweet en tranen doch met veel enthousiasme (hebben) weten te behouden! Uiteraard zal er een feest in het Zuiderzeemuseum zijn voor de leden om niet alleen de mijlpaal van 50 jaar te vieren maar ook het in de afgelopen 50 jaar bereikt resultaat!

Lees meer
Vereniging Botterbehoud-50 jaar

Teaje Bôkkesrace

14 september 2018, Havenstraat 300 Huizen

Het botter evenement van het jaar. Stichting Huizer Botters organiseert voor de vjftiende keer de traditionele Taeje Bôkkesrace. Een dag vullend evenement voor bedrijven en organisaties uit het Gooi en daarbuiten. Deelnemende bedrijven kunnen per botter maximaal 12 gasten uitnodigen, die -samen met de schipper en z'n maat- strijden om de Taeje Bôkkes Wisselprijs. In 2017 gewonnen door de HZ 92. Zie onder evenementen voor meer informatie.

Teaje Bôkkesrace

Open botterdag en botterwerf

15 september 2018, Havenstraat 300 Huizen

Tijdens deze open dag liggen onze botters voor je klaar om mee te varen op het historische varende erfgoed van Huizen. Neem dan ook gelijk even een kijkje in en om onze werf, maak kennis met onze jeugdafdeling De Bramzijgers en vraag onze vrijwilligers het hemd van het lijf.

Lees meer
Open botterdag en botterwerf

>>Agenda

Wij helpen u graag verder

neem contact op