06 - 44 07 61 88
Evenementen

Open Botterdagen

Drie dagen per jaar houden we onze inmiddels bekende open dagen. Hou onze evenementen agenda in de gaten. Tijdens deze open dagen liggen onze botters voor je klaar om mee te varen op het historische varende erfgoed van Huizen. Neem dan gelijk even een kijkje in en om onze werf, maak kennis met onze jeugdafdeling De Bramzijgers en vraag onze vrijwilligers het hemd van het lijf. Wil je tijdens de open dagen eens lekker uitwaaien en genieten tijdens een tocht van ongeveer 1 uur dan betaal je daarvoor 2 Huizer Duiten per persoon (€ 5,00) en kinderen tot 10 jaar betalen 1 Huizer Duit (€ 2,50). Ben je echter “Vriend van de Huizer Botters” dan is de tocht natuurlijk gratis. Dit geld voor alle drie de open dagen. Voor € 25,00 ben je overigens al Vriend van de Huizer Botters. Kijk snel naar welke voordelen er nog meer zijn voor onze vrienden bij Vrienden en sponsoren

De open dagen voor 2017 zijn gepland op :


zaterdag 22 april:

Maritiem vermaak voor jong en oud

Het belooft een leuke, spannende en avontuurlijk dagje uit te worden voor het hele gezin maar ook voor de sponsoren en “vrienden” van de Stichting Huizer Botters. De afgelopen wintermaanden is er met veel plezier gewerkt door een groot aantal vrijwilligers om de historische botters en de botterwerf weer klaar te maken voor het nieuwe vaarseizoen. Een goed moment om het resultaat aan alle bewoners van de regio en belangstellenden te laten zien.

Open dag Huizer botters: heel veel te doen en te zien

Bezoekers kunnen (tegen een geringe bijdrage) meevaren op één van de drie botters op het Gooimeer.

Aan de kade ligt een botter voor bezichtiging waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee. Er worden rondleidingen gegeven, er is live muziek van “Paddy’s Passion”,

Janine van der Hulst-Veerman signeert haar nieuwe boek “Gevangen wind” over het visserij verleden van Huizen. Natuurlijk is er een drankje met een Huizer Mannetje wordt er verse paling gerookt en de smederij heeft ook haar deuren geopend. In de tent wordt getoond hoe vroeger netten werden “gebreid” en hoe de zeilen werden genaaid voor de Huizer botters. 

Voor de jeugd van 12-18 jaar is er naast de botters ook een originele schouw: de HZ 274 te bewonderen. De jeugdafdeling van de Stichting Huizer Botters  (“De Bramzijgers”) van de Stichting bestaat uit een aantal enthousiaste leden die zorgen voor het onderhoud en het bemannen van deze unieke schouw.

De vrijwilligers van de stichting  geven rondleidingen en uitleg over de oude scheepsmodellen en gereedschappen maar kunnen bezoekers ook alles vertellen over het afhuren van één of meerdere botters voor bedrijfsuitjes, familiefeesten e.d.  Naast de opstapdagen die er het hele voorjaar en zomer plaats vinden is het dit seizoen ook mogelijk een botter af te huren voor speciale dagtochten. Zo is er tijdens de open dag op 22 april voor jong en oud iets te zien, te doen en te beleven op de botterwerf die ook nu weer gratis bezocht kan worden.

Botters: cultureel erfgoed in Huizen

De afgelopen jaren heeft de botterwerf, mede door het organiseren van het Huizer Havenfestival, een belangrijke rol vervuld binnen de gemeente Huizen.  De open dag is daarom het moment om de bewoners maar ook de sponsoren en “vrienden” van de Stichting Huizer Botters te begroeten en kennis te laten maken met ons nationaal cultureel erfgoed.

Dit cultureel erfgoed is iets waar Huizen trots op kan zijn. De Stichting heeft zich tot doel gesteld om ook de jeugd kennis te laten maken met de historie van dit erfgoed en het zeilen met traditionele schepen. Immers de jeugd heeft de toekomst en zij zullen later betrokken worden bij het beheer van deze stoere schepen en tradionele werf.

Bezoekers die enthousiast zijn geworden over deze unieke locatie en de botters van de Stichting Huizer Botters  kunnen zich aanmelden als vrijwilliger, sponsor, vriend of “Bramzijger”. Meer informatie: kijk even op de website van de Stichting Huizer Botters: www.huizerbotters.nl


zaterdag 17 juni :
Voor onze opendag organiseert de Rotary op vrijdag 16 juni het jaarlijkse Visfestijn op en rond de werf, met als onderdeel daarvan een prachtige race op het Gooimeer tussen heel veel botters. Voor meer informatie bezoek onze evenementen agenda.

Het mooie is dat er een aantal botters blijven liggen waardoor je je op zaterdag tijdens de open dag weer even terug waant in de tijd van het oude vissersdorp Huizen. Behalve dat is het ook leuk met een botter mee te varen voor een herlijke tocht op het gooimeer. De prijzen staan boven aan de pagina vermeld.


zaterdag 16 september:
De dag na de spectaculaire Taeje Bôkkes race van Huizen. Kijk vooral even op onze evenementen pagina, dit wil je niet missen. Maar tevens ook de dag van het Huizer Haven Festival.
Twee prachtige dagen met veel botters in de vaart en een gezellige drukte. De prijzen staan boven aan de pagina vermeld.

>>Open Botterdagen

Wij helpen u graag verder

neem contact op